Met initiatieven als 100WEEKS en EffectiveAltruism zijn nieuwe manieren van geven ontstaan. Wat doen deze initiatieven? en wat is het advies van Nedworc-leden aan deze gulle gevers? - let op: deze avond is geannuleerd en uitgesteld -


Oorspronkelijke uitnodiging:

Gulle gevers en nieuwe manieren van geven
gulle geversDe Kerstdagen komen er weer aan, traditioneel een tijd waarin bemiddelde Nederlanders stilstaan bij mensen die het minder goed hebben, en overwegen om geld over te maken naar een goed doel.

Maar wat is het beste goede doel? En wat is het beste goede doel, als je een bijdrage wilt leveren aan de verbetering van leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden? Daar kunnen Nedworc leden met hun ervaring in deze landen vast en zeker iets zinvols over zeggen.

Karen Kammeraat (Nedworc-lid) organiseert en faciliteert hierover een thema-avond, op dinsdag 19 december in de Kargadoor, Utrecht, met als sprekers Gitte Büch, oprichter van 100weeks, en Sjir Hoeijmakers, oprichter en directeur van Stichting Effectief Altruïsme Nederland.

100WEEKS en Effectief Altruïsme
De sprekers houden een inleiding over nieuwe manieren van geven die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Denk aan het direct geven van geld aan arme mensen, en het bepalen waar en hoe je euro het meest effectief besteed zal worden.

  • 100WEEKS = Temporary cash for permanent change :
    "Via 100WEEKS geef je geld direct aan vrouwen die in extreme armoede leven. Zij bepalen hoe ze het besteden en houden jou hiervan op de hoogte. Na 100 weken staan zij op eigen benen."
  • Effectief Altruisme en EffectiveAltruism.org :
    "Effective altruism is about answering one simple question: how can we use our resources to help others the most? Rather than just doing what feels right, we use evidence and careful analysis to find the very best causes to work on."

Daarna wordt in groepjes een advies geformuleerd, op basis van Nedworc expertise​ en aangevuld met de inzichten van de sprekers. De sprekers zullen als jury bepalen welk advies het beste is. Wanneer er een goed en vernieuwend advies uitkomt kan dit als ingezonden brief naar de kranten gestuurd worden, zodat de gulle Nederlander zal kunnen profiteren van de kennis en ervaring van Nedworc leden.

Uiteraard zal de avond afgesloten worden met een netwerkborrel.

Thema-avond: Advies van Nedworc aan de gulle Nederlander

  • datum: (dinsdag 19 december 2017) - let op: deze avond is geannuleerd en uitgesteld -
  • tijd: 19:00-21:00 uur
  • locatie: Kargadoor, Utrecht
  • organisatie: Karen Kammeraat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go To Top