Netwerkavond mmv 100weeks en EffectiefAltruïsme: Wat is de meest efficiënte manier om armoede te bestrijden? Wat zijn ervaringen en adviezen vanuit het veld?

gulle geversArmoedebestrijding? Dat kan efficiënter!

Als je arm bent, heb je niet genoeg geld. De meest directe oplossing hiervoor is geld geven. Onderzoeken wijzen uit dat het werkt. In verschillende landen zijn organisaties die direct geld overmaken, zo ook in Nederland, door de organisatie 100weeks. 

De organisatie Effectief Altruïsme hanteert een andere methode om efficiënter bij te dragen aan armoedebestrijding. Zij gaan er van uit dat je kunt berekenen hoe een euro het meeste impact maakt. Het is verstandig om hier rekening mee te houden, en geld te besteden aan dat wat werkt.

Wat vinden de Nedworc leden met hun jarenlange ervaring in ontwikkelingslanden hiervan? Wat is volgens hen de meest efficiënte manier om armoede te bestrijden? Welke rol kunnen zij spelen in bewegingen zoals direct geven en effectief altruïsme? Welke adviezen hebben zij voor deze organisaties om hun werk nog efficiënter te maken?

Verslag en presentaties

Facilitator: Karen Kammeraat

Netwerkavond Armoedebestrijding? Dat kan efficienter!

  • datum: dinsdag 26 juni 2018
  • tijd: 19:30 - 21:00 uur, met daarna netwerkborrel
  • locatie: Kargadoor, Utrecht

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo 100weeks  logo eff alt

Go To Top