Werkgroep Fragiele staten start een Learning community (LCFS) als studiegroep. Centraal staat kennis delen en verkennen welke extra vaardigheden nodig zijn om in of voor fragiele staten te werken. Er zullen ook activiteiten voor de hele vereniging georganiseerd worden.

lcfs fragileDe eerste LCFS bijeenkomst is donderdagmiddag 11 april 2019 van 13.00 uur -17.00 uur in de Kargadoor, Utrecht. Nieuwe mensen graag aanmelden bij Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Achtergrond - Jaarthema Fragiele staten

In februari 2019 kwam een tiental Nedworc leden bij elkaar rond het thema 'Fragiele staten'. Daaruit ontstond het initiatief voor een (jaar)programma met verschillende activiteiten. Doel is het versterken van kennis en capaciteiten, binnen de werkgroep en gedeeld met andere Nedworc leden.

Activiteiten

 • Learning community Fragiele staten (LC-FS)
  Er is een studiegroep gevormd volgens het format van een learning community (LCFS), om samen verder in het thema te duiken. Dit is een ‘besloten’ groep, die de diepte in gaat, met enige systematiek, dus belangrijk om tijdig in te stappen. De eerste bijeenkomst is donderdagmiddag 11 april 2019 in Kargadoor, Utrecht.
 • Documentatie
  Er is veel documentatie beschikbaar. Rapporten, artikelen ed worden gedeeld via Google Drive met als categorieën: concept, causes, consequences en context.
 • Themamiddag en -avond
  Vanuit de opgedane kennis wordt een thema-avond georganiseerd, waarschijnlijk in juni. Ook zal er een workshop / middag sessie zijn tijdens de Netwerkdag op dinsdag 21 mei 2019.
 • Trainingen
  Als duidelijk wordt welke vaardigheden Nedworc leden moeten hebben om in of voor Fragiele staten te werken, dan worden daar op een later tijdstip wellicht trainingen voor georganiseerd.

Nieuws en agenda

 • 11 april 2019 | Learning community Fragiele staten
 • feb 2019 | Startbijeenkomst werkgroep Fragiele staten

Contact en informatie
Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Fragiele staten in beeld

Jos Coumans: 'Elk land kent wel een mate van fragiliteit als we een indicatorenlijst hanteren.'

Indicator 'brain drain' geeft infografic World Brain Drain (maart 2019). Kaart: Johan Berkhout, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lcfs braindrain

Go To Top