Netwerkavond Veiligheidsvraagstuk in West Afrika (casus Mali en Burkina Faso) en Noodhulpbeleid in Oost Afrika (casus Uganda en Zuid Sudan). Paul Hassing is facilitator, en gaat in gesprek met Aart van der Heide, Roel Bosma, Johan te Velde en natuurlijk de zaal.

zuid sudan unhcr

Netwerkavond | Veiligheidsvraagstuk in West Afrika en Noodhulpbeleid in Oost Afrika

 • Veiligheidsvraagstuk in West-Afrika, met als casus Mali en Burkina Faso - reacties door Aart van der Heide en Roel Bosma
  De toenemende invloed van ISIS en verwante groepen - recente ontwikkelingen en analyse
  - Waarom wordt de situatie in Mali onveiliger? Worden er verkeerde keuzes gemaakt? Spelen geopolitieke belangen een rol?
  - Hoe kon het geweld zich recent ook verspreiden naar Burkina Faso?
 • Vluchtelingenopvang in Oost Afrika, met als casus Uganda en Zuid Sudan -  reacties door Aart van der Heide en Johan te Velde
  Speelt het nieuwe beleid van minister Kaag in op de huidige situatie?
  - Wat zijn de recente ontwikkelingen door de ogen van twee Nedworc leden die in hun werk met dit vraagstuk worden geconfronteerd; gasten Aart van der Heide en Johan te Velde. Zijn de opvangcentra tijdelijk of is er niets zo permanent als het tijdelijke? Wat gaat er goed en wat niet?  
  - Minister Kaag maakt veel meer middelen vrij voor noodhulp en migratie. Het beleid beperkt zich niet tot een tijdelijke aanpak via voedsel, drinkwater en gezondheid. Het nieuwe noodhulp-beleid richt zich ook op een meer holistische benadering, die tevens onderwijs en werkgelegenheid wil stimuleren. Dat wil zeggen dat het beleid streeft naar meer permanente settlements. Dat zou de migratie naar de EU kunnen afremmen. In hoeverre is dit reëel vanuit het oogpunt van Zuid Sudan en Uganda?

Paul Hassing is facilitator, en gaat in gesprek met Aart van der Heide, Roel Bosma, Johan te Velde en natuurlijk de zaal.

Netwerkavond | Veiligheidsvraagstuk in West Afrika en Noodhulpbeleid in Oost Afrika

 • datum: donderdag 2 mei 2019
 • tijd: 19:30 - 21:00 uur met aansluitend netwerkborrel; inloop vanaf 19:00 uur
 • locatie: Kargadoor, Utrecht

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go To Top