We gaan op zoek naar schakels in wereldwijde productieketens en de Verborgen Impact van ons handelen - individueel en collectief - in Nederland en elders, en alternatieve keuzes die we kunnen maken. Kijk mee onder de oppervlakte naar wat we onbewust veroorzaken.

verborgen impact

NETWERKAVOND ‘Verborgen Impact’ mmv Martin Ossewaarde
m
aandag 8 juli 2019 | vanaf 19:00 uur | Kargadoor, Utrecht

Programma
19.00 - Inloop, koffie en thee
19.30 - Introductie door Martin Ossewaarde, daarna in groepen aan de slag
21:30 - Netwerkorrel

Hoe onze consumptie ons met de wereld verbindt
Babette Porcelijn, opgeleid als industrieel ontwerpster aan de TU Delft, had jaren geleden een AHA-belevenis die haar in beweging bracht om uit te zoeken welke impact onze consumptiekeuzen hebben. Zij beperkte zich niet tot het gebruiksstadium in Nederland, maar keek naar alle schakels in de wereldwijde productieketens. Zij kwam tot de verrassende ontdekking dat wij in het Nederlandse publieke debat over duurzaamheid, klimaat en energietransitie belangrijke dingen over het hoofd zien. Over haar bevindingen schreef zij het leesbare boek ‘De Verborgen Impact. Alles voor een Eco-Positief Leven’.
Voor meer informatie over Babette en het boek, zie www.thinkbigactnow.org

Facilitator Martin Ossewaarde: ‘Ik kocht een van de eerste exemplaren in juni 2017 en het sprak mij meteen aan door de overzichtelijke presentatie en positieve toonzetting. Onlangs heb ik trainingen gedaan bij Babette en haar team, en nu ben ik zelf vertolker van dit gedachtengoed. De Verborgen Impact van onze consumptie verbindt ons in het rijke Europa met de rest van de wereld. Het geeft helder aan waar de grootste impact zit en nodigt ons uit om er in onze eigen omgeving mee aan de slag te gaan.’ Martin is Nedworc-lid, econoom en Sustainable Development expert.

NETWERKAVOND ‘Verborgen Impact’

  • Datum: maandag 8 juli 2019
  • Tijd: 19:30 - 21:30 uur met daarna Netwerkborrel; inloop vanaf 19:00 uur
  • Locatie: grote zaal Kargadoor, Utrecht
  • Deelname: gratis voor Nedworc-leden en anderen

Contact en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Go To Top