Vereniging NEDWORC startte 2020 met een drukbezochte Nieuwjaars Netwerkdag op donderdag 9 januari in Utrecht, met Startersmiddag, Dilemmax-spel en Thema-avond 'Moneyland' over corruptie en witwassen. En natuurlijk de Nieuwjaarsborrel.

nj2020Vereniging NEDWORC - NIEUWJAARS NETWERKDAG 2020
Donderdag 9 januari 2020 | Kargadoor, Utrecht

MIDDAG PROGRAMMA

13:30-15:00 - Startersmiddag
Startersmiddag voor nieuwe leden, mensen die na een lang contract terug zijn in Nederland, (her)startende consultants, mensen die actief willen worden in de vereniging, en andere belangstellenden. Kennismaking met de vereniging en oprichting van Startersgroep 2020.
> De nieuwe Startersgroep 2020 organiseert binnenkort oa een workshop. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

15:00-17:00 - Dilemmax-spel: professionaliteit en dilemma’s in je werk
"Als professional werk je zelfstandig en onafhankelijk, en in je opdrachten kom je dilemma's tegen die je vaak voor jezelf en alleen moet beantwoorden. In deze workshop gaan we in een levendig spel, in kleine groepen adhv kaartjes deze herkenbare vragen en dilemma’s samen met anderen bekijken. Om verrast te worden en om met elkaar te leren." Facilitator is Arno Schans.
> Download de infographic van de Code of Conduct

AVOND PROGRAMMA

17:30 - Soep & broodjes

18:30 - Korte ledenvergadering
- Welkom nieuwe leden
- Marion Eeckhout is benoemd als nieuw bestuurslid
- Terugblik 2019 en vooruitblik 2020

19:30 - Thema Moneyland, corruptie en witwassen - presentatie Thom van de Burgt (Boekworc)
“Na een korte toelichting op het door Boekworc besproken boek ‘Moneyland’ van Oliver Bullough worden begrippen als offshorebanking, taxhaven (het zijn er meer dan 50), het ’veiligstellen’ door Afrikaanse en Russische kleptokraten/dictators van gestolen gelden, (andere) criminele geldstromen, witwassen en belastingontduiking uitgediept en in context geplaatst. De invloed  van  belastingontwijking op de nationale economieën komt daarna aan de orde, omdat het niet alleen meer de IKEA’s en Google’s van deze wereld zijn die zich hiermee bezig houden. Tenslotte wordt ingegaan op het begrip trust (en degenen die erachter zitten) en het toezicht hierop door nationale (w.o. de Nederlandse) en internationale autoriteiten.”
> Login en download de presentatie van Thom van de Burgt

21:00 - Nieuwjaarsborrel

NEDWORC Nieuwjaars Netwerkdag 2020

  • datum: donderdag 9 januari 2020
  • tijd: 13:30 Startersmiddag; 15:00 Dilemmax-spel; 17:30 soep&brood en avondprogramma; 21:00 nieuwjaarsborrel
  • locatie: Kargadoor, Utrecht (Oudegracht 36, op loopafstand van Utrecht CS)

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go To Top