Photo-voice storytelling is een mooie manier om verhalen en ervaringen te delen. Hoe werkt dat? En hoe werkt dat op afstand, in tijden van corona? Themamiddag over 'Together in times of Covid-19', een photo-voice documentaire gemaakt door Syrische vluchtelingen in Turkije. - woensdag 18 november 2020.

Documentaire TurkijeThemamiddag: Vluchtelingen vertellen hun verhaal - Gebruik van photo voice storytelling in tijden van Covid-19

woensdag 18 nov 2020 | online via Zoom | 15:00-17:00 uur; login vanaf 14:30 voor online koffie

Themabijeenkomst mmv Simon Koolwijk en twee projektmedewerkers van Welthungerhilfe Turkije, met als casus een video-project met vluchtelingen in Duitsland, Turkije en Oeganda dat virtueel begeleid werd. De bijeenkomst is in het Engels.

Voor wie deze themamiddag gemist heeft: op 25 november 2020 van 15:00-17:00 uur wordt een vergelijkbare middag georganiseerd rondom de Oeganda video, waarin vluchtelingen uit Rhinocamp, Oeganda hun ervaringen delen. Zie hier voor informatie en aanmelding via Eventbrite.

Toen in april en mei 2020 de helft van de wereld door een lock-down ging en mensen vanwege de Covid-19-pandemie vanuit huis moesten werken, faciliteerden Ralf Otto en Simon Koolwijk een participatief film maak-proces vanuit huis. Vluchtelingen die in Duitsland, Turkije en Oeganda wonen, werden begeleid bij het filmen om te vertellen hoe de Covid-19 pandemie hun leven heeft beïnvloed. Met hulp en steun van lokale organisaties verzamelden vluchtelingen verhalen met hun mobiele telefoons. Het beeldmateriaal werd gezamenlijk beoordeeld en gemonteerd met medewerkers van die lokale dienstverleners. Alles werd mogelijk gemaakt door middel van eenvoudige virtuele middelen: telefoon, What’s app en e-mail.

Photo voice documentaire 'Together in times of Covid-19' - Tijdens de themabijeenkomst werd de photo voice documentaire 'Together in times of Covid-19' vertoond, waarin Syrische vluchtelingen in Turkije hun eigen verhaal evrtellen. Daarna bespreken we in een interactieve online workshop de gebruikte methodiek en de lessen uit dit traject. Centrale vraag tijdens de groepsdiscussies zal zijn, hoe jij als deelnemer een dergelijke interventie zou aanpakken om een stem te geven aan vluchtelingen in tijden van crisis.

Programma - Na de introductie en de photo-vocie documentaire, bespraken we in subgroepen de documentaire en het maak-proces. We zochten met elkaar hoe we in een soortgelijke situatie een stem aan vluchtelingen zouden kunnen geven in tijden van crisis. De bijeenkomst werd afgesloten met plenaire presentaties en een korte uitleg over de methodiek, die bij het maken van de participatieve photo-voice documentaire werd ingezet.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Go To Top