EDF procedures hebben de naam ondoorzichtig en tijdrovend te zijn. Reint Bakema is tijdelijk in Nederland vanuit Uganda, en verzorgt een avond over de EDF projecten waarvoor hij de laatste 12 jaar werkte.

 

Het ontwerpen, managen en reviewen van programma's gefinancierd door het Europese Ontwikkelings Fonds (EDF/FED) wordt over het algemeen als zeer ingewikkeld en tijdrovend beschouwd. Reint Bakema is Nedworc-lid en heeft veel ervaring in EDF programma's. Hij is tijdelijk in Nederland vanuit Uganda. Aan de hand van zijn ervaringen zal hij op deze programma's introduceren en als opstapje gebruiken om EDF management en procedures in het algemeen te bespreken.

De laatste vier jaar voerde hij twee grote EDF post-conflict plattelands ontwikkelings projecten uit, in Noord Uganda en Karamoja. Daarvoor werkte hij acht jaar in het beheren en uitvoeren van andere EDF programma's en trainde hij EU officials in EDF rules en procedures. Deze avond is een uitstekende gelegenheid voor NedWorcers om eens een kijkje achter de nogal ondoorzichtige EDF schermen te nemen.

Contact Reint Bakema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum: (maandag 11 mei 2015) > afgelast ivm familieomstandigheden
Tijd: aanvang 19:30 uur
Locatie: Kargadoor, Utrecht (Oudegracht 36, op loopafstand van Utrecht CS)
Entree: gratis voor Nedworc-leden en belangstellenden
Contact: Marian Marseille, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Go To Top