Er is steeds meer belangstelling om te werken met methodieken als Storytelling. Is deze methodiek ook bruikbaar in de internationale samenwerking? Boeiende netwerkavond mmv Valérie Schuit (Viewpoint Productions) en Ans Voordouw (Nedworc-lid)

Storytelling en het Viewpoint documentaireproject met Dogon vrouwen in Mali

Als ervaren ontwikkelingswerkers zijn we als geen ander in staat om bestaande tools en methodieken te gebruiken om de impact van ons werk te vergroten. Toch zien we regelmatig dat methoden niet meer werken en te bureaucratisch zijn. Daarom is er meer en meer belangstelling voor alternatieve methodieken, zoals Storytelling. In deze Nedworc borrel willen we met jullie onderzoeken welke kansen we kunnen creëren als we deze twee werelden samenbrengen en hoe we dat kunnen doen.

Om de discussie voeding te geven zal Valérie Schuit van Viewpoint Productions het nut van Storytelling voelbaar maken aan de hand van enkele fragmenten uit het documentaireproject met vrouwen in Pays Dogon, Mali.

Case: methodieken om gender te integreren in politieonderwijs

Ans Voordouw zal vertellen welke methodiek zij inzet in het integreren van gender in onderwijsvernieuwing, met name in onderwijs in de veiligheidssector, voor politieopleidingen.

Wat kan de meerwaarde van Storytelling hierin zijn? hoe kunnen we dit concreet maken in ons werk?

Netwerkborrel : Storytelling

  • datum: donderdag 3 november 2016
  • tijd: 19:00-20:30 uur, met netwerkborrel na afloop
  • locatie: Florin, Nobelstraat Utrecht
  • mmv: Valérie Schuit (Viewpoint Productions) en Ans Voordouw (Nedworc-lid)
  • contact en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT