Netwerkborrel mmv Caroline Figuères over ICT in ontwikkelingssamenwerking, met voorbeelden en ervaringen vanuit het IICD.

Informatie en Communicatie Technologies (ICTs) in ontwikkelingslanden

Er is steeds meer belangstelling voor het gebruik van ICT in ontwikkelingslanden. Als ervaren ontwikkelingswerkers zijn we als geen ander in staat om bestaande tools en methodieken te gebruiken om de impact van ons werk te vergroten. Toch blijkt ICT voor velen een aparte wereld te zijn en niet iedereen weet er raad mee. Dat geldt ook voor de vele termen en technologieën: open data, open source, Big data, Hubs, e-health, e-governance, e-agriculture, cybersecurity..... Wat betekenen die precies, en wat kunnen we er echt mee?

In deze Nedworc borrel praatte Caroline Figuères ons bij over nieuwe ontwikkelingen en liet zien hoe we de werelden van ontwikkelingssamenwerking en ICT op een goede manier kunnen samenbrengen. En wat succesfactoren zijn, en andere aspecten die maken dat inzet van ICT goed werkt.

Presentatie, film en publicaties

Caroline Figuères (Nedworc-lid) is voormalig directeur van IICD, een NGO die 20 jaar bezig was met ICT in ontwikkelingslanden (o.a. ICT4 Agriculture, ICT4 HEALTH, ICT4 Education). Aan de hand van haar ervaring gaf ze een introductie geven over rol en nut van ICT in ontwikkelingslanden.

Netwerkborrel ICT4D, mmv Caroline Figuères

  • 21 november 2016 in de grote zaal van de Kargadoor, Utrecht
  • mmv Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Go To Top