logo viceversaVerkiezingsdebat over internationale samenwerking, olv journalist Frènk van der Linden, georganiseerd door Vice Versa, op donderdag 16 februari 2017.
 
Internationale samenwerking is belangrijker dan ooit. De wereld wordt geconfronteerd met grote uitdagingen zoals de vluchtelingencrisis, oorlogen, klimaatproblemen en een toenemende ongelijkheid in de wereld. Deze problemen vragen om een serieuze aanpak en een eensgezinde internationale politiek.
 
Toch lijken steeds meer landen zich achter hun eigen dijken en grenzen terug te trekken. Ook in Nederland winnen politieke partijen die kiezen voor een nationalistische koers terrein en is er de afgelopen jaren fors bezuinigd op internationale samenwerking.
 
De belangstelling van politici voor belangrijke Kamerdebatten over ontwikkelingssamenwerking wordt steeds kleiner. Steeds vaker laten verschillende politieke partijen deze debatten helemaal lopen. Met de bezuinigingen lijkt ook de politieke aandacht voor het onderwerp naar de achtergrond te verdwijnen.
 
Hoe zorgen we dat mondiale thema’s een issue worden tijdens de formatie van een nieuw kabinet?
 
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en Vice Versa nemen het voortouw en organiseren een verkiezingsavond o.l.v. journalist Frènk van der Linden.
 
Donderdag 16 februari 2017 in het KIT, Amsterdam
Aanvang 19:00 uur, toegang gratis.
 
Go To Top