logo viceversaLeren van Evalueren 2019

- hét evenement voor betrokkenen uit de wereld van evaluaties en internationale samenwerking

Op vrijdag 1 februari 2019 vindt de derde editie van Leren van Evalueren plaats. Wat doe je als je flink investeert in impactstudies en je nul effect vindt? Hoe toon je impact aan en welke rol kunnen evaluaties daarbij spelen? Het zijn twee van de vele onderwerpen die ter sprake komen tijdens hét evenement voor betrokkenen uit de wereld van evaluaties op het terrein van mondiale onderwerpen.

De organisatoren IOB (Directie Internationaal Onderzoek en  Beleidsevaluatie), NWO-WOTRO Science for Global Development, Wageningen University & Research en Vice Versa hebben een dagvullend programma samengesteld. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten tijdens de lunch en de borrel na afloop. Dagvoorzitter is Prof. Ruerd Ruben

In het ochtenddeel zal Robert Lensink, hoogleraar Finance & Financial Markets, vertellen over met welke dilemma’s in (wetenschappelijke) evaluaties hij te maken heeft gehad en hoe hij hiermee is omgegaan. Daarna volgt een discussie met Brigitte Campfens (manager Supply Chain Sustainability van KPMG), Jan-Joost Kessler (senior-consultant Aid environment), Fedes van Rijn (senior-onderzoeker impactevaluaties WUR) en Arjan Schuthof (Clustercoördinator en senior-onderzoeker IOB) over met welke belangen je te maken hebt binnen evaluaties en hoe je daarmee omgaat.

Iedere evaluator kent deze dilemma’s wel uit zijn of haar werkpraktijk. De subtiele druk om je eindbevindingen soms nét even iets anders op te schrijven of te formuleren zonder overigens de waarheid of de juistheid van je onderzoek geweld aan te doen.

In het tweede deel van de discussie worden deelnemers aan de dag nadrukkelijk uitgenodigd om hun eigen ervaringen te delen. Vervolgens vinden er, met onderbreking van de lunch, twee rondes van in totaal acht deelsessies plaats.

Leren van Evalueren 2019

  • Datum: vrijdag 1 feb 2019
  • Tijd: 10.00-17.00 (inclusief lunch en borrel)
  • Locatie:  NWO-WOTRO, Gebouw Java, Laan van Nieuw Oost-Indië 300, Den Haag
  • Kosten: 40 euro (ex 6% btw). Totaal 42.40 euro.

Programma en details
ViceVersaOnline.nl | Leren van Evalueren 2019

 

Go To Top