Campagne ‘Hart boven Hard’ - kies voor solidariteit

Campagne nav Europese verkiezingen 2019
Een brede coalitie van organisaties slaat de handen ineen en staat op voor vrede, mensenrechten en gelijke kansen, en een samenleving waar discriminatie en uitsluiting actief worden bestreden. Deze actie wordt mede-ondersteund door Partos, waarbij ook Vereniging NEDWORC is aangesloten. Onder de naam ‘Hart boven Hard’ roepen we het publiek op bij de Europese verkiezingen op 23 mei 2019 te stemmen tegen verdeling, en vóór gelijkheid en solidariteit. Op zondag 19 mei vindt een manifestatie plaats in Utrecht, waar naast een inhoudelijk programma en muziek de bezoekers een gezamenlijk statement kunnen maken voor een solidaire samenleving. Op deze dag komen mensen in tien Europese landen in actie.

Het Manifest 'Hart boven Hard'
Haat en onverdraagzaamheid zijn in heel Europa in opmars. Dit is een bedreiging voor de rechtsstaat en onze vrije samenleving. Op 23 mei zijn er verkiezingen en kiezen we een nieuw Europees parlement. Dit is een kans om op te staan en een grens te trekken tegen dat wat onze waarden bedreigt. Met het Manifest 'Hart boven Hard' wordt opgeroepen om op te komen voor vrede, mensenrechten en gelijke kansen voor iedereen, en een samenleving waarin we discriminatie en uitsluiting actief bestrijden. Voor de rechtsstaat en democratie als fundamenten van onze samenleving, tegen aanvallen op de vrije pers, het onderwijs, de kunsten, wetenschap en de ruimte om je mening te uiten. Voor een Europa dat verder kijkt dan de eigen grenzen en zich solidair toont met de rest van de wereld.

Het Manifest wordt breed ondersteund en is ondertekend door veel personen en organisaties. Samen roepen zij op tot solidariteit en gelijkheid en werken zij aan een online campagne en het organiseren van een manifestatie. Lees, onderteken ook, en deel het manifest via hartbovenhard.nu

Manifestatie 19 mei ‘Hart boven Hard’ in Utrecht
Op de manifestatie, op 19 mei in het Park Transwijk in Utrecht, is naast een hoofdpodium met informatie en optredens van artiesten als Fresku, Kasba, Sabrina Starke en Onias Landveld, ook een tent waarin inhoudelijke debatten worden gehouden met sprekers uit binnen- en buitenland. Rond 16:00 uur laten alle aanwezige bezoekers samen zien dat ze ‘hart boven hard’ kiezen. De manifestatie duurt van 13:00-17:00 uur en voor de programmering zie hartbovenhard.nu.

Ook in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Zweden, Polen, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Italië en Litouwen laten mensen op die dag van zich horen.

Informatie: hartbovenhard.nu en Partos.nl

Go To Top