Documentaire TurkijeIn november organiseerde Simon Koolwijk een zeer interessant webinar over het gebruik van Remote Participatieve Video. Webinar gemist? Doe mee met het webinar op 9 maart:

Photo-voice storytelling door Syrische vluchtelingen in Duitsland en Uganda
9 maart 2021 | 15:00-17:00 uur (NL tijd)

Photo-voice storytelling is een mooie manier om verhalen en ervaringen te delen. Hoe werkt dat? En hoe werkt dat op afstand, in tijden van corona? Themamiddag over 'Together in times of Covid-19', een photo-voice documentaire gemaakt door Syrische vluchtelingen.

"Toen in april en mei 2020 de helft van de wereld door een lock-down ging en mensen vanwege de Covid-19-pandemie vanuit huis moesten werken, faciliteerden Ralf Otto en Simon Koolwijk een participatief film maak-proces vanuit huis. Vluchtelingen die in Duitsland, Turkije en Oeganda wonen, werden begeleid bij het filmen om te vertellen hoe de Covid-19 pandemie hun leven heeft beïnvloed. Met hulp en steun van lokale organisaties verzamelden vluchtelingen verhalen met hun mobiele telefoons. Het beeldmateriaal werd gezamenlijk beoordeeld en gemonteerd met medewerkers van die lokale dienstverleners. Alles werd mogelijk gemaakt door middel van eenvoudige virtuele middelen: telefoon, What’s app en e-mail."

Aanmelden via Event Brite 9 maart 2021

Contact
Simon Koolwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de Terugblik op het webinar in november.

 

Go To Top