buitenland debatWat valt er te kiezen op 17 maart? In de aanloop naar de parlementsverkiezingen organiseren Partos en Vice Versa een politiek debat vanuit Nieuwspoort in Den Haag.

Het Grote Buitenland Debat
24 feb 2021 | 17:30-18:30 | info

Politieke debat met 6 politici, onder leiding van Sophie Derkzen (Radio 1) over de toekomst van Nederland in de wereld. 3 rondes met thema's:

1. Mondiale Gezondheid
Corona heeft laten zien dat mondiale gezondheid grote impact heeft: we zien nu hoe verweven onze gezondheid is met de rest van de wereld. Moet het anders? Wat is onze visie op mondiale gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen recht heeft op gezondheid en welzijn?

2. Klimaat, Landbouw & Natuur
Van de opwarming van de aarde tot het in rap tempo verdwijnen van soorten: de effecten van ons landbouw-, natuur- en klimaatbeleid zie je zowel in binnen als buitenland. De sociale effecten zie je terug in de benarde positie van boeren hier en in ontwikkelingslanden. Hoe zorgen we voor slim beleid dat eerlijk en effectief is? Waar stoppen we de komende jaren ons geld in? Welke lessen zijn er te trekken?

3. Handel & Internationale samenwerking
Ons ondernemerschap en de export van onze kennis brengt ons in alle uithoeken van de wereld. We sluiten handelsverdragen en laten producten maken over de grens. Wat is daarvan de impact? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen daar beter van wordt? Op zoek naar echte welzijnsgroei voor ons allemaal.

Organisatie
Partos, Vice Versa en anderen, vanuit Nieuwspoort in Den Haag

Informatie en livestream
www.hetgrotebuitenlanddebat.nl

Go To Top