CordaidCordaid organiseert:

Online Verkiezingsdebat over Ontwikkeling en Migratie
do 11 mrt 2021 | 10:00-12:00 uur | online te volgen

Vertegenwoordigers van D66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en Volt gaan met elkaar in gesprek over vijf thema’s:
- het budget en de belangrijkste doelen van ontwikkelingssamenwerking
- de grondoorzaken van gedwongen migratie
- de opvang van vluchtelingen en ontheemden in de regio
- een humaan grens- en asielbeleid
- de bijdrage van migranten en diaspora aan duurzame ontwikkeling in het land van herkomst.

Stemwijzer - In de aanloop naar de verkiezingen heeft Cordaid een Stemwijzer gelanceerd, waarin 11 politieke partijen beoordeeld zijn op 8 verschillende thema’s aan de hand van hun verkiezingsprogramma’s.

Opinieonderzoek - Cordaid liet een Opinieonderzoek uitvoeren naar de standpunten van de Nederlandse kiezer. Daaruit blijkt onder andere dat een groot deel van de respondenten (64%) ontwikkelingssamenwerking belangrijk vindt; bij jongeren tot 34 jaar is dat een nog groter deel (71%). Voor de besteding van hulpgelden kwam ‘artsen en ziekenhuizen’ als belangrijkste doel uit het onderzoek; ‘het tegenhouden van migranten’ als minst belangrijke doel. Het onderzoek werd uitgevoerd door bureau Validators, zie hier voor de uitkomsten.

Tijdens het debat worden de uitkomsten van het opinieonderzoek gepresenteerd, en de analyse van de verkiezingsprogramma's uit de stemwijzer.

Informatie
Online Verkiezingsdebat over Ontwikkeling en Migratie    
www.cordaid.org

Go To Top