Peter Oomen heeft recent voor Cordaid in Zuid-Sudan gewerkt. LRRD, Noodhulp en Ontwikkeling - discussie over actuele dilemma's.

Actuele dilemma’s rond Noodhulp en Ontwikkeling in Zuid-Sudan

Peter Oomen heeft recent in Zuid Sudan gewerkt voor Cordaid. Tijdens deze netwerkborrel gaat hij in op twee actuele issues:

Allereerst ‘Linking Relief, Rehabilitation and Development’ (LRRD) als communicerende vaten. Hoe flexibel kan een programma in een land als Zuid-Sudan geformuleerd worden? en hoe kun je die flexibiliteit vergroten, zodat een NGO maatwerk kan leveren in continu veranderende situaties, om 'noodhulp' en 'ontwikkeling' te combineren?

En vervolgens de recente discussie over Zuid Soedan in de media, waarin gesteld werd dat ‘noodhulp de huidige regering in het zadel houdt’. Wie definieerde deze situatie als hongersnood, en wat is de rol van de overheid? Welke alternatieven zijn er voor WFP/FAO, donoren en andere betrokkenen? Wat zijn de consequenties van wel of geen noodhulp, op de korte termijn - en op de lange termijn?

Levendige discussie over mogelijkheden en voorbeelden van LRRD, en de bredere setting van dilemma's en historische context in Zuid-Sudan.

Vrede moet je leren.

Netwerkborrel Zuid-Sudan, mmv Peter Oomen
do 6 juli 2017 | Kargadoor, Utrecht | contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


201707 8201707 5201707 7201707 1


Zuid Sudan in de media, een greep uit de recente berichten in de media:

zuid sudan 1zuid sudan 2zuid sudan 3zuid sudan 4

Go To Top