lcfs fragileJaarthema Fragiele staten - In februari 2019 kwam een tiental Nedworc leden bij elkaar rond het thema 'Fragiele staten'. Daaruit ontstond het initiatief voor een (jaar)programma met verschillende activiteiten, met als doel het versterken van kennis en capaciteiten, binnen de werkgroep en gedeeld met andere Nedworc leden. Zo was er op 29 mei de Thema-avond 'Fragility en conflict' en de betekenis voor ons werk.

Agenda en verslagen

Activiteiten

 • Learning community Fragiele staten (LC-FS)
  Er is een studiegroep gevormd volgens het format van een 'learning community', om samen verder in het thema te duiken. Dit is een ‘besloten’ groep, die de diepte in gaat, met enige systematiek, dus belangrijk om tijdig in te stappen. De eerste bijeenkomst was donderdagmiddag 11 april 2019 in Kargadoor, Utrecht. Belangstelling? Contact Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Documentatie
  Er is veel documentatie beschikbaar. Rapporten, artikelen ed worden gedeeld via Google Drive met als categorieën: concept, causes, consequences en context.
 • Themamiddag en -avond
  Vanuit de opgedane kennis werden al een workshop (21 mei) en een thema-avond (29 mei) georganiseerd, met meer activiteiten in het najaar.
 • Trainingen
  In het najaar kunnen ook trainingen of intervisie georganiseerd worden, als tijdens discussies blijkt dat er behoefte is aan extra vaardigheden of kennis/ervaring delen.

Contact en informatie
Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Fragiele staten in beeld

Jos Coumans: 'Elk land kent wel een mate van fragiliteit als we een indicatorenlijst hanteren.'

Indicator 'brain drain' geeft infografic World Brain Drain (maart 2019). Kaart: Johan Berkhout, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lcfs braindrain

Go To Top