lcfs fragileJaarthema Fragiele staten - In februari 2019 kwam een tiental Nedworc leden bij elkaar rond het thema 'Fragiele staten'. Daaruit ontstond het initiatief voor een (jaar)programma met verschillende activiteiten, met als doel het versterken van kennis en capaciteiten, binnen de werkgroep en gedeeld met andere Nedworc leden.

Agenda en verslagen

Activiteiten

 • Learning community Fragiele staten (LC-FS)
  Er is een studiegroep gevormd volgens het format van een 'learning community', om samen verder in het thema te duiken.
  Belangstelling? Contact Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Documentatie
  Er is veel documentatie beschikbaar. Rapporten, artikelen e.d. worden gedeeld via Google Drive met als categorie├źn: concept, causes, consequences en context.
 • Themamiddag en -avond
  Vanuit de opgedane kennis werd een workshop georganiseerd, gevolgd door een thema-avond. Als tijdens discussies blijkt dat er behoefte is aan extra vaardigheden of kennis/ervaring delen, zou een extra training of workshop georganiseerd kunnen worden.

Contact en informatie
Henk van Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


World Brain Drain in beeld

'Brain drain' is een van de indicatoren voor fragiliteit. Infografic World Brain Drain (maart 2019) door Johan Berkhout.

lcfs braindrain

Go To Top