logo broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce en WaterFocus
Zelfstandigen hebben geen wettelijk recht op inkomensondersteuning. Als oplossing hiervoor is het ‘broodfonds’ ontwikkeld, als transparant en betaalbaar alternatief voor reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Als zelfstandige moet je een grote financiële buffer hebben om een langere periode van ziekte te overbruggen, of je moet een vrijwillige verzekering afsluiten via een commerciële verzekeringsmaatschappij. Omdat de AOV-premies hoog zijn en de uitkering zeer beperkt is (veel kleine lettertjes), zijn veel zelfstandigen niet AOV-verzekerd.

De BroodfondsMakers hebben het Broodfonds format geïntroduceerd, als AOV voorziening voor groepen zelfstandigen. Er bestaan inmiddels al ruim 220 broodfondsen (december 2016), met nog meer in oprichting.

Leden van de Vereniging NEDWORC hebben in 2014 samen met water-consultants van Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus het NWW Broodfonds opgericht.


Recent: NWW Broodfonds - Ledenvergadering januari 2018 tijdens de NEDWORC Nieuwjaars netwerkdag

Besproken is oa:
- Welkom nieuwe leden
- Samenstelling bestuur: Aiso Vos neemt de bestuurstaken van Bob van der Winden over. Met dank aan Bob voor zijn inzet bij oa de oprichting van het NWW Broodfonds.


Belangstelling, meedoen? neem contact op met Siebe Bosch, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Katrien van 't Hooft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie als freelancer werkt, moet hoge kosten maken voor een arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV). Veel freelancers zijn daarom niet AOV verzekerd. Als alternatief is er het 'Broodfonds', een solidariteits voorziening waarbij je als groep geld inlegt en beheert. Wordt een van de groepsleden (langdurig) ziek, dan ontvangt hij/zij een schenking uit het fonds, gedurende max. twee jaar. Daarbij volstaat een AOV verzekering die pas na twee jaar uitbetaalt, zodat de premie veel lager is.

Broodfonds - algemene informatie:

NWW Broodfonds (login):

Bestuur NWW Broodfonds:

  • Katrien van ’t Hooft, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aiso Vos, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Siebe Bosch, penningmeester, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Joost van der Meer, algemeen bestuurslid, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go To Top