Ons NWW-Broodfonds heeft nu 43 deelnemers. Op woensdagavond 20 januari 2021 ontmoeten we elkaar bij een online ALV via Zoom. Broodfonds-deelnemers krijgen een week van te voren de agenda en stukken toegestuurd. Meer weten? Belangstelling om ook Broodfonds-lid te worden? lees verder voor meer informatie.

logo nww broodfondsAls lid van NEDWORC kun je je aansluiten bij ons NWW Broodfonds, de alternatieve AOV voorziening.

Wat is een Broodfonds?
Een Broodfonds is een groep van 20-50 personen, georganiseerd als ‘schenkkring’, die fungeert als alternatieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ZP-ers en consultants. Het principe van deze schenkkring is dat een deelnemer bij langdurige ziekte een maandelijks bedrag geschonken krijgt van de overige deelnemers. Je betaalt geen premie, maar je stort een inleg op een eigen (geblokkeerde) rekening. Die rekeningen samen vormen een vangnet voor als iemand ziek wordt. De spelregels zijn vastgelegd in een reglement.

NWW Broodfonds is in 2014 opgericht voor en door leden van Vereniging Nedworc, Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus. Ook Ruimteschepper consultants hebben zich bij het NWW Broodfonds aangesloten. Zie NWW Broodfonds voor meer informatie.

NWW Broodfonds is opgericht naar het format van de BroodfondsMakers. Er zijn inmiddels ruim 600 broodfondsen met samen ruim 27.000 deelnemers (dec 2020 update), en met nog meer broodfondsen in oprichting.

Contact en informatie
NWW Broodfonds: Aiso Vos (secretaris), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go To Top