covidCorona, internationale samenwerking en post-corona governance

Artikelen en analyses. Wat zijn de effecten van de coronacrisis, op korte en lnge termijn? Welke post-corona maatregelen zijn effectief?

Lees meer...

SDG Wheel 01De SDG's worden steeds belangrijker in ons werk. Wat zijn lessons learned tot nu toe? Welke tools zijn beschikbaar? De SDG werkgroep organiseert regelmatig workshops en thema-avonden om kennis en ervaringen te delen.

Lees meer...

startersDe Startersgroep is een actieve groep, voor en door (her)startende zzp-ers en nieuwe leden. De Startersgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten in Utrecht, over thema's als acquisitie, contractzaken, netwerken en zelf-assessment. Jaarlijks wordt in januari tijdens de Startersmiddag een nieuwe Startersgroep opgericht.
wo 10 juni | Succesvol netwerken. Vervolg in september.

Lees meer...

booksBelangwekkende literatuur uit de internationale samenwerking staat centraal bij BoekWorc. Diverse boeken en thema's zijn al besproken sinds de start in 2011.
In nov werd besproken: ‘Moneyland, Een zoektocht naar het verborgen geld van de superrijken en multinationals’, login voor het verslag; dit boek was thema van de Nieuwjaars Netwerkavond op 9 januari 2020.
1 juli (via Zoom): 'Capitalism, Alone' van Branko Milanovic. 26 aug: HDR 2009 en migratie.

Lees meer...

logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Ons NWW Broodfonds heeft nu 44 deelnemers, een solide basis met nog ruimte voor enkele nieuwe deelnemers.
Recent: deelnemersbijeenkomst op 16 december in Utrecht

Lees meer...

Leergroep Evaluatie (LCE) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Centraal staat kennis en ervaring delen, en onderling leren van elkaars inzichten. Deelnemers leggen elkaar een intervisie-casus en/of actuele evaluatie thema's voor.
Recent: Thema-middag Narrative Assessment. Gedeeld: Nieuwe OECD-DAC Evaluatie criteria

Lees meer...

lcfs fragileJaarthema Fragiele staten - In februari 2019 kwam een tiental Nedworc leden bij elkaar rond het thema 'Fragiele staten'. Daaruit ontstond het initiatief voor een (jaar)programma met verschillende activiteiten, met als doel het versterken van kennis en capaciteiten, binnen de werkgroep en gedeeld met andere Nedworc leden.

Lees meer...

leerpadProfessionalisering is een van de speerpunten van de vereniging; kennisdelen en je capaciteiten als deskundige en consultant blijven ontwikkelen. Werkgroep Professionalisering (WEP) organiseert activiteiten voor en door leden, met oa. workshops, leergroepen, intervisie en het pakket Quality Consultancies.

Lees meer...

organisationLeergroep Organisatie Ontwikkeling (LCOO) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Deelnemers leggen elkaar actuele thema's voor. Centraal staat kennis en ervaring delen rond organisatie ontwikkeling, en onderling leren van elkaars inzichten.

Lees meer...

gender‘Gender approach to development’ is voorwaarde voor het slagen van ieder project/beleid/actie.
Dit is de centrale visie van de Nedworc Gender groep, een netwerkgroep met expertise op een grote diversiteit aan terreinen.

Lees meer...

Go To Top