SDG Wheel 01De SDGs worden steeds belangrijker in ons werk. Wat zijn lessons learned tot nu toe? Welke tools zijn beschikbaar? De SDG werkgroep organiseert regelmatig workshops en thema-avonden om kennis en ervaringen te delen.
Op de agenda voor di 22 okt: Netwerkavond SDG 4 - Ensure inclusive quality education for all

Lees meer...

lcfs fragileJaarthema Fragiele staten - In februari 2019 kwam een tiental Nedworc leden bij elkaar rond het thema 'Fragiele staten'. Daaruit ontstond het initiatief voor een (jaar)programma met verschillende activiteiten, met als doel het versterken van kennis en capaciteiten, binnen de werkgroep en gedeeld met andere Nedworc leden. Zo was er op 29 mei de Thema-avond 'Fragility en conflict' en de betekenis voor ons werk.

Lees meer...

Leergroep Evaluatie (LCE) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Centraal staat kennis en ervaring delen, en onderling leren van elkaars inzichten. Deelnemers leggen elkaar een intervisie-casus en/of actuele evaluatie thema's voor.
di 3 dec: Narrative Assessment

Lees meer...

booksBelangwekkende literatuur uit de internationale samenwerking staat centraal bij BoekWorc. Diverse boeken en thema's zijn al besproken sinds de start in 2011.
In nov werd besproken: ‘Moneyland, Een zoektocht naar het verborgen geld van de superrijken en multinationals’, login voor het verslag; dit boek is thema van de Nieuwjaars Netwerkavond op 9 januari 2020.
Op de agenda voor 20 januari: 'Omwenteling - hoe staten omgaan met crisis en verandering'

Lees meer...

logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Zelfstandigen hebben geen wettelijk recht op inkomensondersteuning. Als oplossing hiervoor is het ‘broodfonds’ ontwikkeld, als transparant en betaalbaar alternatief voor reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Lees meer...

leerpadProfessionalisering is een van de speerpunten van de vereniging; kennisdelen en je capaciteiten als deskundige en consultant blijven ontwikkelen. Werkgroep Professionalisering (WEP) organiseert activiteiten voor en door leden, met oa. workshops, leergroepen, intervisie en het pakket Quality Consultancies.

Lees meer...

organisationLeergroep Organisatie Ontwikkeling (LCOO) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Deelnemers leggen elkaar actuele thema's voor. Centraal staat kennis en ervaring delen rond organisatie ontwikkeling, en onderling leren van elkaars inzichten.

Lees meer...

gender‘Gender approach to development’ is voorwaarde voor het slagen van ieder project/beleid/actie.
Dit is de centrale visie van de Nedworc Gender groep, een netwerkgroep met expertise op een grote diversiteit aan terreinen.

Lees meer...

startersDe Startersgroep is een actieve groep, voor en door (her)startende zzp-ers en nieuwe leden. De Startersgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten in Utrecht, over thema's als acquisitie, contractzaken, netwerken en zelf-assessment. Jaarlijks wordt in januari tijdens de Startersmiddag een nieuwe Startersgroep opgericht.

Lees meer...

Go To Top