logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Ons NWW Broodfonds heeft nu 44 deelnemers, een solide basis met nog ruimte voor enkele nieuwe deelnemers.
Recent: deelnemersbijeenkomst op 16 december in Utrecht

De BroodfondsMakers hebben het Broodfonds format geïntroduceerd, een AOV voorziening voor groepen zelfstandigen. De eerste groep startte in 2006. Er zijn inmiddels al 583 broodfondsen met ruim 26.000 deelnemers (mei 2020), met nog meer groepen in oprichting.

Wie als freelancer werkt, moet hoge kosten maken voor een arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV). Veel freelancers zijn daarom niet AOV verzekerd. Als alternatief is er het 'Broodfonds', een solidariteits voorziening waarbij je als groep geld inlegt en beheert. Wordt een van de groepsleden (langdurig) ziek, dan ontvangt hij/zij een schenking uit het fonds, gedurende max. twee jaar. Daarbij volstaat een AOV verzekering die pas na twee jaar uitbetaalt, zodat de premie veel lager is.

Leden van de Vereniging NEDWORC hebben in 2014 samen met water-consultants van Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus het NWW Broodfonds opgericht. Ook consultants van Ruimteschepper hebben zich bij dit Broodfonds aangesloten. Vanaf 1 maart 2020 is het NWW Broodfonds aangesloten bij de Broodfonds Alliantie, waarin Broodfondsen elkaar onderling financieel kunnen steunen als buffer bij ziekte.

Het NWW Broodfonds heeft nu 44 deelnemers, met nog ruimte voor enkele nieuwe deelnemers. Belangstelling, meedoen? contact Aiso Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuws en activiteiten


NWW Broodfonds - Informatie

NWW Broodfonds - Bestuur 2020

  • Bert ten Brinke, voorzitter
  • Aiso Vos, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Alexander Mueller, penningmeester
  • Rikje van de Weerd, algemeen bestuurslid
  • Berend ten Brinke, algemeen bestuurslid

 

Go To Top