logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Zelfstandigen hebben geen wettelijk recht op inkomensondersteuning. Als oplossing hiervoor is het ‘broodfonds’ ontwikkeld, als transparant en betaalbaar alternatief voor reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
Recent: deelnemersbijeenkomst op 16 december in Utrecht

Als zelfstandige moet je een grote financiële buffer hebben om een langere periode van ziekte te overbruggen, of je moet een vrijwillige verzekering afsluiten via een commerciële verzekeringsmaatschappij. Omdat de AOV-premies hoog zijn en de uitkering zeer beperkt is (veel kleine lettertjes), zijn veel zelfstandigen niet AOV-verzekerd.

De BroodfondsMakers hebben het Broodfonds format geïntroduceerd, een AOV voorziening voor groepen zelfstandigen. De eerste groep startte in 2006. Er zijn inmiddels al 560 broodfondsen met 25.000 deelnemers (feb 2020), met nog meer groepen in oprichting.

Wie als freelancer werkt, moet hoge kosten maken voor een arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV). Veel freelancers zijn daarom niet AOV verzekerd. Als alternatief is er het 'Broodfonds', een solidariteits voorziening waarbij je als groep geld inlegt en beheert. Wordt een van de groepsleden (langdurig) ziek, dan ontvangt hij/zij een schenking uit het fonds, gedurende max. twee jaar. Daarbij volstaat een AOV verzekering die pas na twee jaar uitbetaalt, zodat de premie veel lager is.

Leden van de Vereniging NEDWORC hebben in 2014 samen met water-consultants van Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus het NWW Broodfonds opgericht. Ook consultants van Ruimteschepper hebben zich bij dit Broodfonds aangesloten. Vanaf 1 maart 2020 is het NWW Broodfonds aangesloten bij de Broodfonds Alliantie, waarin Broodfondsen elkaar onderling financieel kunnen steunen als buffer bij ziekte.

Het NWW Broodfonds heeft nu 41 deelnemers, en nieuwe deelnemers zijn welkom. Belangstelling, meedoen? contact Aiso Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuws en activiteiten


NWW Broodfonds - Informatie

NWW Broodfonds - Bestuur 2019-2020

  • Bert ten Brinke, voorzitter
  • Aiso Vos, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Alexander Mueller, penningmeester

 

Go To Top