Wat is de impact van ons dieet? Netwerkavond mmv Hanneke van Veghel, auteur van 'Dieet voor een betere planeet' met analyse van grote thema's in het wereldvoedselsysteem. Focus van de avond lag op sociaal-economische en ecologische impact, en de route naar eerlijke handel. Netwerkavond met discussie in deelgroepen - dinsdag 30 maart 2021

omslag dieet betere planeetNETWERKAVOND 'Dieet voor een betere planeet'
di 30 mrt 2021 | 19:30-21:30 uur (NL tijd) | online via Zoom

'Dieet voor een betere planeet' (2020) analyseert vijf grote thema's van het wereld voedselsysteem: de eiwittransitie, voedselverspilling, eerlijke handel, duurzame boodschappen en gezondheid.

Wat is de impact van ons dieet - op het klimaat, landgebruik, watergebruik, prijzen voor boeren en landarbeiders, traditionele diëten, onze gezondheid?

De focus van de avond lag op de sociaal-economische en ecologische impact van het wereld voedselsysteem, en op (on)eerlijke handel, armoede en oplossingen.

In deelgroepen bespraken we vervolgens onze eerste reacties, en de route naar eerlijke handel:

  • Wat zijn goede voorbeelden van eerlijke handel?
  • Ken je voorbeelden uit eigen ervaring?
  • Wat zijn lessen voor ons werk?

Het boek is geschreven door Hanneke van Veghel, NEDWORC-lid en landbouw consultant. Hanneke van Veghel heeft een master in duurzame landbouw en voedselzekerheid en is gespecialiseerd in industriële veehouderij. In Indonesië deed ze onderzoek naar de impact van de palmolie-industrie op het regenwoud, in Ethiopië werkte ze in een irrigatieproject met kleine boeren en momenteel onderzoekt ze in Kenia hoe je de meest duurzame avocado ter wereld kunt verbouwen.

Programma: Interactieve netwerkavond, met een boekpresentatie door Hanneke van Veghel en discussie in deelgroepen.

Organisatie: Foluke Quist, Hanneke van Veghel en facilitator Simon Koolwijk

Over het boek: zie inkijkexemplaar (NRC webwinkel) met oa analyse van klimaat- en landgebruik-impact van vlees; en 'Dieet voor een betere planeet' (Uitgeverij Carrera)

impact landgebruik HV

Go To Top