Ter versterking van het maatschappelijk middenveld in landen met complexe context startte DGIS onlangs een nieuw leer- en onderzoeksprogramma. Tijdens deze online Netwerkavond een presentatie over de opzet van programma, met uitwisseling in groepen en netwerkborrel. Hoe kun je dit programma zien vanuit een 'shoes & slippers' invalshoek? Welke blinde vlekken, sterke en twijfelpunten zie jij vanuit jouw achtergrond?- online via Zoom, maandag 7 nov 2022

pexels samenwerken

NETWERKAVOND ‘Versterking maatschappelijk middenveld in complexe contexten’
maandag 7 nov 2022 | 19:30-21:30 | 19:00 online login; 21:30 online netwerkborrel

Sprekers: Reinier van Hoffen (DGIS, Directie Sociale Ontwikkeling, afd. Maatschappelijk Middenveld en Onderwijs) en Cornélie van Waegeningh (NEDWORC; oa netwerkavond 'Shoes & Slippers' )
Facilitators: Sjaak de Boer en Simon Koolwijk (online)

 > Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk maandag 12:00 uur; de Zoom-link wordt kort van tevoren toegestuurd. Let op: ivm de aanmeldingen tot nu toe is de netwerkavond niet hybride, maar geheel online.

Achtergrond: DGIS startte onlangs een nieuw leer- en onderzoeksprogramma ter versterking van het maatschappelijk middenveld in zeven landen met diverse complexe contexten. Ieder land heeft eigen ‘kennishouders’ met kennis over het maatschappelijk middenveld, en de lokale thema’s, ontwikkelingen en behoefte aan ondersteuning. Die kennishouders zijn te vinden bij universiteiten, NGO’s, instituten en andere organisaties. Het leerprogramma wil die kennishouders en de actuele thema’s inventariseren, samenbrengen en een ‘broker’ platform maken voor kennisuitwisseling. Reinier van Hoffen is vanuit zijn functie als Senior Beleidsmedewerker bij DGIS verantwoordelijk voor kennisontwikkeling en leren in relatie tot het beleidskader Versterking Maatschappelijk Middenveld, en nauw betrokken bij dit nieuwe programma.

Tijdens de vorige Netwerkavond ‘Between Shoes & Slippers’ discussieerden we met Cornélie van Waegeningh over de ruimte tussen beleid-maken (shoes) en beleid-uitvoeren (slippers), en hoe je als professional goed werk kunt afleveren in situaties die anders zijn dan in donorbeleid en modellen was voorzien. Hoe kun je vanuit deze invalshoek kijken naar het nieuwe leerprogramma? Reinier was een van de deelnemers. Met deze netwerkavond proberen we oa zicht te krijgen op blinde vlekken bij het ontwerpen van het programma.

Discussie: Na de presentatie door Reinier en een korte opfris-uitleg door Cornélie, gaan we discussiëren in deelgroepen, over oa:

  • Welke ‘blinde vlekken’ zitten er in het ontwerp van het programma? En hoe kun je die oplossen?
  • Wat zijn de sterke punten waar je blij van wordt?
  • Wat zijn de twijfelpunten die extra aandacht nodig hebben?
  • En ook: Hoe kun je vanuit een ‘shoes & slippers’ invalshoek kijken naar dit nieuwe programma?

Na deze discussie volgt een plenaire terugkoppeling, en een reactie door Reinier en Cornélie. Waarna we verder napraten bij een online netwerkborrel.

Programma
19:00 - online login, bijpraten en kennismaken
19:30 - aanvang en welkom, en presentatie Reinier van Hoffen
20:10 - opfrissing 'shoes & slippers' door Cornélie van Waegeningh
20:20 - korte pauze
20:30 - discussiegroepen, met plenaire terugkoppeling
21:30 - online netwerkborrel

Praktisch

  • datum: maandag 7 november 2022
  • tijd: 19:30-21:30 uur (NL-tijd) | vanaf 19:00 login; en vanaf 21:30 online netwerkborrel
  • online via Zoom; deelname-link wordt kort van tevoren toegestuurd
  • deelname: gratis voor leden en niet-leden

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk maandag 12:00 uur; de Zoom-link wordt kort van tevoren toegestuurd. Let op: ivm de aanmeldingen tot nu toe is de netwerkavond niet hybride, maar geheel online.

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT