Themamiddag Voedselzekerheid in de Sahel, met Aart van der Heide, over het grote CILSS programma voor voedselzekerheid en duurzame landbouw in 17 West Afrikaanse landen en de belangrijke rol van NGOs in het veld - donderdag 9 februari met presentatie en discussie. | 09.02 Discussion on Food Security in the Sahel

CILSS 3

Themamiddag Voedselzekerheid in de Sahel, met Aart van der Heide
donderdag 9 feb 2023 | 15:00-17:00 (NL-tijd) | Kargadoor (& online)
[ English below ]

Aart van der Heide was onlangs als TL betrokken bij de evaluatie van een groot voedselzekerheid programma in de Sahel: Projet d’Amélioration de la Gouvernance de la Résilience, de la Sécurité Alimentaire et Nutritionnelle et de l’Agriculture Durable en Afrique Occidentale et au Sahel (PAGR-SANAD). Het programma heeft FED financiering en wordt uitgevoerd door het CILSS (Comité Permanent Inter-Etats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel) in 17 West Afrikaanse landen. Het evaluatie team was in Dakar, Bamako, Ouagadougou en Niamey om mensen te spreken bij o.a. de EU Delegatie in Ouagadougou, SAP, CILSS, WFP Regionaal, OXFAM, SCI en ACF Regionaal en aan het einde Agrymet in Niamey waar de coördinatie zit van het CILSS-voedselzekerheidsbeleid.

Een belangrijke conclusie was dat het werk van NGOs in het veld erg belangrijk is. Goede waarnemingen en metingen van de voedingstoestand zijn van fundamenteel belang. Bewustwording en onderwijs over voedsel ook.

Tijdens deze themamiddag geeft Aart een presentatie over het programma en de evaluatie bevindingen, en de huidige voedsel situatie in de Sahel. Daarna gaan we met hem en elkaar in gesprek.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Online meedoen is ook mogelijk, geef dat aan bij je aanmelding dan ontvang je een Zoom-link.

Situation de la Sécurité Alimentaire et Nutritionnelle - zie poster met details en aanbevelingen.

CILSS voedselzekerheid2

Zie ook CILSS - Projet PAGR-SANAD

-----

Discussion: Food Security in the Sahel, with Aart van der Heide
Thursday, 9 February 2023 | 15:00-17:00 (NL time) | Kargadoor (& online)

Aart van der Heide was involved as TL in the evaluation of a large food security program in the Sahel: Projet d'Amélioration de la Gouvernance de la Résilience, de la Sécurité Alimentaire et Nutritionnelle et de l'Agriculture Durable en Afrique Occidentale et au Sahel (PAGR-SANAD). The program has EDF funding and is implemented by the CILSS (Comité Permanent Inter-Etats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel) in 17 West African countries. The evaluation team was in Dakar, Bamako, Ouagadougou and Niamey, at the EU Delegation in Ouagadougou, SAP, CILSS, WFP Regional, OXFAM, SCI and ACF Regional and others, and at the end Agrymet, the coordinating office of CILSS Food Security Policy in Niamey.

An important conclusion was that the work of NGOs in the field is very important. Proper observations and measurements of nutritional status are fundamental. Awareness and education about food too.

Aart will give a presentation about the program, the evaluation findings and the current food situation in the Sahel, followed by a discussion.

Registration: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Participating online is also possible, please indicate this in your mail so we can send you the Zoom link.
Venue: Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht, NL

 

Go To Top