logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Zelfstandigen hebben geen wettelijk recht op inkomensondersteuning. Als oplossing hiervoor is het ‘broodfonds’ ontwikkeld, als transparant en betaalbaar alternatief voor reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Als zelfstandige moet je een grote financiële buffer hebben om een langere periode van ziekte te overbruggen, of je moet een vrijwillige verzekering afsluiten via een commerciële verzekeringsmaatschappij. Omdat de AOV-premies hoog zijn en de uitkering zeer beperkt is (veel kleine lettertjes), zijn veel zelfstandigen niet AOV-verzekerd.

De BroodfondsMakers hebben het Broodfonds format geïntroduceerd, een AOV voorziening voor groepen zelfstandigen. Er bestaan inmiddels al 450 broodfondsen met 20.000 deelnemers (maart 2019), met nog meer groepen in oprichting.

Wie als freelancer werkt, moet hoge kosten maken voor een arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV). Veel freelancers zijn daarom niet AOV verzekerd. Als alternatief is er het 'Broodfonds', een solidariteits voorziening waarbij je als groep geld inlegt en beheert. Wordt een van de groepsleden (langdurig) ziek, dan ontvangt hij/zij een schenking uit het fonds, gedurende max. twee jaar. Daarbij volstaat een AOV verzekering die pas na twee jaar uitbetaalt, zodat de premie veel lager is.

Leden van de Vereniging NEDWORC hebben in 2014 samen met water-consultants van Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus het NWW Broodfonds opgericht. Ook consultants van Ruimteschepper hebben zich bij dit Broodfonds aangesloten.

Het NWW Broodfonds heeft nu 35 deelnemers, en nieuwe deelnemers zijn welkom. Belangstelling, meedoen? contact Aiso Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuw en activiteiten


Broodfonds - algemene informatie

  • Hoeveel broodfondsen zijn er al? actueel nieuws en achtergrondinformatie via www.broodfonds.nl

NWW Broodfonds

Bestuur NWW Broodfonds

  • Katrien van ’t Hooft, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aiso Vos, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Alexander Mueller, penningmeester
  • Bert ten Brinke, algemeen bestuurslid

 

Go To Top